Theater Performance – ‘365° Into the Cloud’

Op donderdag 6 november lieten NetPro Group & Inova Solutions in Teatro Luna Blou te Otrobanda een verrassende vorm van innovatief theater zien. ‘ 365° Into the Cloud ’, een gratis voorstelling naar inspiratie van Solutions Architect en theatermaker Jasper Kraak, geïnspireerd op de Cloud omgeving, de toekomst van Microsoft. Met ‘ 365° Into the Cloud ’ lieten NetPro & Inova de toeschouwer een inspirerend beeld over het heden zien. De motoriek en de mimiek van de acteurs waren een verbluffend goede imitatie van de computerwezens.

Als toeschouwer raakte je volledig in de ban van het “ Microsoft Office 365° spel”  In welke wereld bevond je je dan? Het was een mysterieuze aantrekkingskracht die leidde tot nieuwe waarnemingen, innovatieve invalshoeken en tastbare ontwikkelingen op het gebied van Information Technology (IT). Een theatervoorstelling vol verrassingen en visuele noviteiten– soms even humoristisch als serieus, waarin alles lijkt wat het lijkt.

Theater performance ‘ 365°  Into the Cloud’  was een voorstelling voor bedrijven die meer willen weten over het proces, trainingen en migratie van Microsoft Office 365. Je belandde als het ware in een business cybersoap waarin voortdurend van rol verwisselende acteurs het parcours van hun dagelijkse beslommeringen en werkbelemmeringen bewandelden. De komische lichtheid van de toneelwereld bescheen tegelijkertijd de werkelijke IT wereld.

De manier waarop mensen eindelijk kunnen opgaan in het computermedium houdt artistiek IT solution leider Jasper Kraak enorm bezig: ‘ In mijn dagelijks leven grijpen computers, tablets en mobiele telefoons enorm in. Sinds de computer is geïntroduceerd staat deze thuis altijd aan. Ik zie het wonder ervan en ik ondervind de nadelen. Het vormt voor mij persoonlijk een aanleiding om steeds weer opnieuw de innovatieve uitdaging op het gebied van IT op te zoeken’.

NetPro & Inova Solutions creëerden samen een plan om het computerfenomeen Microsoft Office 365  aan de buitenwereld te presenteren. Met de voorkennis van IT Solutions & Education  en de liefde voor computer Licenses, ontstond het idee van een onbekend soort theater, in een stijl die we op Curacao niet kennen. Een soort oertheater – back to basic!

Invite_O365IntotheCloud_NetPro_Inova